THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Showing posts with label pwtc events 2017. Show all posts
Showing posts with label pwtc events 2017. Show all posts

Sunday, May 07, 2017

Pesta buku Pwtc 2017

Assalamualaikum.

I actually tak tahu pon about this event. Don't get any email duh.
So, right after balik majlis tahlil hari Ahad kat rumah my colleagues. My friend yang beritahu everything, and dia nak pergi sana. With his father.
Dia pon invite me together.
Boleh je ikut sama, but dah petang sangat. Malas la. Sebab nanti nak kejar Magrib and Isyak.
Tak sanggup.

Yelah, pakai baju yang kat poket baju ada gula-gula se. 
And kunci rumah.
Kat tangan hanya ada beg duit and phone.
Sebab I don't bring any bag.
Sempoi dak?
Hahhahha...
Nak sumbat telekung bagai lagilah takde.
Kept safe. Pergi esok jelah.

1st may, I'm free. 

Pagi ahad tu dah pergi bereskan tentang anak yatim before pergi tahlil.
Plan untuk celebrate birthday awal dengan kawan hospital lama, terbantut sebab my kawan semua oncall. Kahkahkah.
Nak wat camna.
Ni la padahnya bila terlupa nak apply cuti, and mesej kawan awal sikit.
Mereput la kat KL nih.
Hahahaaa.

Olala. I like books!
Pesta bukunya sangat awesome. And puas hati gila.
But bit confuse sebenarnya and i think they should bagi maps kat pintu masuk utama. Senang.

Sebab i thought hanya ada level bawah je. Pastu tanya orang area situ, diorang cakap tak payah daftar and ada lagi yang kat atas-atas sana. Naik je.
And pon, oh ya. Nasib tak balik terus tadi.
And kekadang ada rooms yang korang boleh terlepas pandang.
Hati-hati.

Lots of discount and banyak sangat idea.
Ada more pada budak kecil, keagamaan, education budak-budak university.
So, kebanyakan booth yang i go. Semua thought me is a islamic student.
Maybe sebab me and my Adidas backpack.
And sebab tula i got one book for wanita in jawi version!
Rindu gila nak baca jawi weiii. 

And tak lupa diorang bagi exposed sekali to sejarah islam di Asia Tenggara. Best.

As my big project adalah next year. Nak gak beli kaitan dengannya.
About umrah books, tak banyak.
And boleh dikatakan hanya empat lima booth je.
Itu pon, not as i thought it will be
It's ok.

Total I spent, Rm 120.00.
Dengan sebelas buah buku.
Worth it.
Smiley.