THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Showing posts with label no gossip please. Show all posts
Showing posts with label no gossip please. Show all posts

Friday, April 21, 2017

Reflect yourself

Assalamualaikum.

Reflect yourself. 
This words i got from someone over night discussion at whats-app.
At first we just chat macam biasa. Then, we argued about perangai siapa kena berubah, and then, i thought this is a sensitive issues.
Yelah, who am i suka suki nak soh anak orang gi ubah manners?
Kannn...

Then, he said siapa sentap sekarang ni? Because he is the one yang selalunya akan white flag first.
I just said , no. I'm not a sentap person. Macamlah baru kenal sehari dua plak kan.
But i told. It's true duh.
It's not only him yang sometime yang kena. Othes budak laki kat my department pon banyak kali dah. Tanpa sedar, i also main sound direct jer kat mereka ni.
Yeah. Admit it. Sorry guys. 
Gila kuasa pulak.

I donno if i'm too emotional that night.
Or because baru lepas tahlil.
So ter-drag sekali emosinya.
I donno.


In my working daily basis. I really don't mind if kena makan laju, or no break sebab nak cover each other untuk prayer time.
Lagi-lagi bila part untuk Friday prayer.
Kesian kadang-kadang tengok diorang tak dapat gi if ada kes memanjang. Yang surgeon buat tu pon dua kali lapan ratus samanya. 
Rasa macam tak ada hari esok ke nak buat time tu gak.
Hailo.

One day, ada gak ganti budak-budak lelaki punya job sebab nak bagi diorang gi sembahyang sana.
Biar kita yang menolong cover nya pon dapatlah tempias pahala sikit.
Sikit je pun jadiklah.
Lebih sikit, soh diorang belanja lunch pisang goreng ker kan.
Heheheee...

And ada gak, yang time lepas azan jer I forced them gi solat dulu. Ke nak makan dulu ke.
Just go first.
Sembah Allah tu dulu yang penting, daripada sembah manusia.
Am i wrong?

Ada part paling best, bila keluar makan. Nampak lah diorang punya truly color. 
Time ni nampaklah ada yang pakai seluar ketat daripada me. Rambut kaler babun, baju gambar seru syaitan. Accessories apa jadah. 
Ni nak kena lempang sorang-sorang ke apa?
Tapi they know, i don't like it.
Pandangan mata membunuh ku bagi.
Nak balik naked ke nak dok next my seat!

Pelik sebenarnya bila cool gila tegur tak ada alas kat bebudak lelaki. 
Tapi, tak tegur pulak kat orang-orang perempuan kat my department.
Dah tua, tapi perangai tak berubah-ubah. Uban makin banyak ada lah. Gedik terlebih tu yang malas layan.
Reason sebenar?
They are more dramatic than yang lain. Yeah.
Tapi in one sudut, they know me well too.

So, balik pada main tajuk. I have to reflect myself sebenarnya gak.
Maybe in one part, kita tegur orang ni. Maybe diorang tak suka.
Tak tahukan hati masing-masing camna.

So, why can't lah just me stay quiet. In future. And just reflect what they do at diri sendirik gak.
Less kan segala gossip and umpat mengumpat of couse.
Be the real old me.
So betullah kan what he said...
Supaya kita beringat sama.
Alhamdulillah.