THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Saturday, January 28, 2012

Bila ex-classmate aku dulu dah kahwin.

Assalamualaikum.


Hah, propa-propa-propa-la-sangat. Muka aku sesuci salji cam kat atas nih. Walaupun aku harap ianya menjadi kenyataan, sebenarnya. Tetapi, der gak sebijik dua jerawat gak nak nyebok display kat muka aku dan berjaya di sembunyikan dengan bantuan Photoscape. Mekasihlah. 

Okeh, actually aku pakai baju kurung polkadot tuh untuk gi kenduri kahwin kawan aku masa time form 4, 5... Congratulation buat empunya badan. Aku pun tak sempat nak mek gambor ngan pengantin. Hehehe.. gambor aku adalah. Huhui. 

So, masa gi saner. Aku rempit ngan cik Liha gi rumah pengantin. Hujan gerimis sikit-sikit la time tuh. Takpe, demi kawan-aku datang gak. So, masa sampai jek-teruih jumpa empunya majlis dan wallah. Ramainya bebudak ex-classmate aku yang aku jumpa. Budak kelas sebelah pun ada la. Suka-suka-suka. Then, berbual, berbual. 

Kitaorang chit, chat dan update diri memasing sampailah waktu pengantin sanding. Pas sanding, apa lagi- makan time. Nasi minyak! Sodap-sodap. Aku makan berdua aja ngan cik Liha. 

Cik Liha pun sempat la update pasal diri dan family dia. Inalillah-arwah ayah dia baru jek meninggal beberape minggu lepas time tuh. Aku pun tak sempat hadir kenduri tahlil. Then, pas makan. Family aku kol soh balik coz kitaorang kena gi rumah kat Pasir gudang (mengemas la tuh). 

So, mintak diri kat kengkawan (dah besor-besor semuanya dah). Pasnih, turn saper pulak. Hahhaha..
Amin.

Monday, January 09, 2012

CERPEN, NOVEL: 20 blog yang mesti di terjah

Assalamualaikum,

Daripada tajuk pun dah dapat tangkap kan point story mory kali nih--direct to the point memang sesuai wat kipas-susah-mati bahan bacaan camgini. Yek la, nak carik diorang punya blog nih pun kekadang susah gak. Tapi berbaloi-baloi-baloi (triple) jika dah dapat masuk. Start masuk college, aku dah start layan bahan bacaan dripada online-senang, mudah dan free services. Semua benda FOC yang aku paling teruja melampau. Hehheheh... (korang pun kan, ngaku jek la).

K.I.S.S (keep it short and simple). Berikut adalah senarai blog yang aku follow. Nih--tak ikut ranting tau. Main belasah jek. So, happy reading all:

1- Penulisan2u.

2- Tinta indah

3- Enovel

4-Greatheteller

5-Angle September

6-Kak Thyea

7-http://ini-blog-addistry.blogspot.com

8-http://kisah-yang-tak-sempurna.blogspot.com

9-http://orkidedilyne.blogspot.com

10-http://www.noraz-ikha.com

11-http://misseurydice.blogspot.com

12-http://dindingcoretan.blogspot.com

13-http://bulan-hijau.blogspot.com

14-http://umienadzimah.blogspot.com

15-http://orentalez.blogspot.com

16-http://ilyaabdullah.blogspot.com

17-http://princess-fantaghiro.blogspot.com

18-http://aku-dia-1911.blogspot.com

19-http://nasz-h.blogdrive.com

20-http://effyshafrizal.blogspot.com

p/s------- Yang lain-lain.. pandai-pandailah korang bawak diri....