THE AUTHOR

My photo

Assalamualaikum and hello, o awesome readers!

I guess I'm pretty cool person. I likes be positive, helping others, writing and exploring.  Also a fan of happy ending. Even life is too serious as it is. This blog i called as my second heart. Everything with Allah blessing, i'll share those awesome moments in my life. Overall i think is a lot about my family. 'Cause i love them....LOL.

Thanks for all your support! It means a lot. Anyway, welcome to my life.

Saturday, November 20, 2010

Sunway Piramid: Mari main Ice Skating!

Assalamualaikum...

Cerita paling besh tahap cinta luar biasa yang ingin aku ingin kongsi dengan korang semua adalah pengalamanku bermain Ice-skating di Sunway Piramid. Keegoan terlampau untuk dinafikan adalah superb lebam seluruh badan pada keesokan harinya (percayalah!). 


Pertama kali skate--(tak yakin) takut gila-gila!
Mula-mula gi kena bayor la dulu kan *tip saving-bawaklah sock dan sarung tangan korang sendirik. Nanti siap semua,diaorang akan bagi badge tok pasang kat pergelangan tangan. Pakai la. Bila nak masuk, kena scan la dulu. 

Pastu, gi bahagian mek kasut--diorang de siap tempat mengukur, korang tak yah bawak tali tape untuk ukur sendirik. Kasut dia ala-ala boot tentera tu hah. Berat dan padat gak la. Bereh jek pakai kasut, wat senaman cikit bagi longgar semua otot (caranya? pose banyak-banyak). Hahahahh..

Dah ready? Apa lagi...SERBU!. Bagi yang da keyakinan super powerful, boleh la terus skate. Kalau korang cam aku, kenalah men di tepian pantai dan menari cha-cha (nanti korang akan perasan ramai dok pegang tiang kat tepi tu). 
*tip-kalau korang jatuh tertiarap, terbongkang: Jangan malu dan risau coz akan ada la cowok sehandsome Taylor Launter dan cewek cantik bak Jessica Alba, akan tolong korang (hyperbola sungguh). Jangan jadi gediks sudah la...

Dalam tiga empat pusingan pastu, korang alhamdulillah boleh skating sorang-sorang dah. Boleh la men kat tengah dan tunjuk teror!. 


Kadang-kadang gak ada orang langgar, terlanggar, jatuh, terjatuh, dan macam-macam insiden agi--ianya hendaklah dibantu ++ gelak cikit-cikit kerana semuanya saling belajar. 

Bagi yang raser da fed up---relax la. Lain kali datang lagi (practice bebanyak) . Coz boleh dikatakan ramai yang tak pandai gak dan jangan jeles bila bebudak kecik yang lagi superb pandai dalam skate, siap wat dance lagi!. Uhuiii..

Bukan straight korang leh main-coz bila dah basah cikit. Korang harus keluar dan rehat dulu kerana diorang akan kasi kering jap guna alatnya la...


Bila dah siap semua, korang boleh men semula-nak seenjoy maner pun tarak kesah la- Lastly, jangan lupa jalan balik rumah.


*tip-untuk keselesaan pas main skating, bawak baju dan seluar lebih. Yang dalam-dalam sekali, ok. Coz bila korang jatuh, basah la korang punya baju. 

Baiklah. Gitulah Mak Bedah citernyer...
P/S----> Jom skating reramai Malaysia! Saper nak belanja???